måndag 30 september 2013

Massa roligt på samma gång

Hade tänkt göra massa i helgen. Förutom att städa lägenheten så planerade jag att påbörja några av de projekt som jag har planerat. Det gick inte så bra....

I fredags var jag uppe med tuppen (kändes det som i alla fall ^^) för att göra ordning det sista innan det bar iväg till Göteborg och årets Bokmässa. Lyssnade bland annat på Petter, som släppt en bok som heter 16 rader. Tror att den kan inspirera till läsning hos tonårskillar. Fick lära mig om Farsism också, det var riktigt intressant. Dock kom jag inte där ifrån med massa handarbetsböcker. Köper faktiskt inte så mycket sådant, lånar hellre på biblioteket.

I lördags släppade jag med mamma både på Borås höstmarknad (köpte massa scrapgrejor) och symässan. Kom där ifrån med saker som jag både hade planerat och inte, bland annat kom jag över en Dimension Gold tavla för 75 kr! Jag var lyrisk. Sedan sprang jag på det har garnet, kunde inte motstå färgerna.^^
Jag fick också tag på garn och pärlor till en sjal som jag har tänkt att jag ska lyckas sticka. Vi får väl se hur det går. Jag har varken stickat spets eller med pärlor innan så hela projektet är ett experiment. Tanken är i alla fall att det ska bli nått som liknar den här sjalen http://www.ravelry.com/patterns/library/fragile-heart-2.

Födelsetavlan som jag gjort till mitt syskonbarn är nu klar. Den är inte någon traditionell sådan tavla, min syster är inte speciellt förtjust i rosa och de traditionella doptavlorna går för det mesta i rosa när det är till en lite tjej. Därför passade den här så bra plus att jag tycker björnarna är himla söta^^.

Det tar längre tid än vad man tror att brodera. Har mest hållit på med stickningar och virkningar det senaste så jag har faktiskt saknat broderibiten. De flesta av min broderier ligger fortfarande kvar hos mamma och pappa....det var ju bara tre år sedan jag flyttade ^^.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar