torsdag 2 april 2015

Fullt upp

Jag har upptäckt att det finns en nackdel med att komma in i sitt sticke. Man vill inte göra något annat än att sticka för man vill att det ska bli klart så det går att använda. Jag har ägnat mycket av min fritid till att sticka på min första riktiga tröja. Har bara stickat ett par, tre koftor innan. Det är vad jag har gjort dessa två veckor.

Det roligaste med att bara ha ett projekt igång är att man verkligen kan se att det går framåt. Det var jättekul att se hur tröjan växte. Jag stickade den uppifrån och ner. Jag tyckte det gick bra, framför allt tycker jag om att det inte är en massa sömmar som ska sys ihop innan jag kan ha den. En annan fördel är att jag kan prova den under tiden jag stickar och på så sätt anpassa mönstret efter mig medans jag stickar. Jag är själv nöjd med resultatet och det känns som att jag kommer använda den en del, både i vår och i höst.

Garnet är från Magasin Duett, Donegal Tweed i färgerna Havsgrön och Lera.
Jag har faktiskt redan premiäranvänt den (oblockad). Jag var och åt med mamma och syster nu idag, lite för att fira påsk. Jag och syster åker iväg och är borta under hela påsken. Vi ska till Tyskland på Hobbitconvent. Ska bli så kul! Plus att det är första resan jag och hon gör tillsammans ensamma. Tror inte att jag kommer ha så mycket tid över men självklart kommer jag att packa ner ett sticke. Det blir aprilstrumporna som får följa med. Har börjat på dem i ett underbart garn med otroligt härliga färger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar