söndag 17 januari 2016

Litet uppehåll

Uppehållet beror på att jag hade en bryr-mig-inte-om-något-alls dag förra söndagen. Jag satt i pyamas hela dagen, jätteskönt.

Dock gör två veckor att jag fått gjort en del. Jag har färdigställt mina brainlessockar. Jag blev lite irriterad och sambon blev ett par sockar rikare. Planerar för nästa par men med en del ändringar. Jag verkar ha medium omkrets på foten som är small i längden. Hälen och vristen är medium medan small med massa flätor är lagom för benet. Jag består helt klart av två storlekar. Ser fram mot nästa par.^^

Jag har också stickat en hel del på min lacetunna kofta. Har ungefär hälften kvar tills jag ska börja med armhålen, om jag gör den så lång som mönstret säger. Funderar på att göra den lite längre. Den är inte speciellt upphetsande än, bara slätstickning som passar perfekt som busstickning.^^

Jag har fortsatt på min frivolitetsduk. Jag tycker der går framåt. I förhållande till annat jag gör så går det fort. Nackdelen är att det tar lång tid att ta upp om jag gjort fel. Det går inte att dra upp det percis. Jag måste slå slagen baklänges.

Jag har också gett mig själv två beställningar från en ny bok, Vikingastickning och forntidens ornamentik. En tunika till min systerdotter och en tröja till hennes lillebror. Tycker man om flätor så rekommenderar jag den boken. Så fort lönen kommer in kommer jag köpa den från Adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar